Кандидатът за кмет на Сливен Стефан Радев предлага нов подход при управлението на европроекти

09:40, 20 авг 15 / Политика 25 355 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Кандидатът на ГЕРБ за кмет на Сливен Стефан Радев представи визията си за добри практики при реализирането на европроекти. Сред основните му приоритети е той и неговият екип да приложат изцяло нов подход при управлението на евросредствата и целесъобразното им насочване спрямо най-належащите проблеми на Община Сливен.

„Нов подход, който да не поставя ударението върху думата „усвояване”, а да говорим за инвестиране, да разглеждаме всеки един инвестиционен процес. Целта не е просто да се усвоят средства, а да се постигат конкретни резултати. Имаме всички ресурси да приложим този нов подход - силен екип от професионалисти и отлична комуникация с правителството. Моята визия за управлението е диалогичност. Ще инициираме дискусии с гражданите по отношение на европроектите - дали даден проект  е необходим и дали е належащо изпълнението му за момента, или има по-важни и приоритетни области, към които да насочим средства, така че да постигаме максимален ефект от всеки един проект. Ще въведем ясни правила за обявяване и възлагане на обществени поръчки, ефективен контрол при изпълнението на проектите и за анализ на ефективността и постигнатите резултати от всеки един тях”, каза Стефан Радев. 

Той даде пример с градовете Бургас и Стара Загора, където не просто се усвояват средства, а се инвестира в градската среда, което подобрява условията на живот. „Нямам колебание, че можем аз и екипът ми да поставим Сливен на пътя на растежа, по който път вървят Бургас и Стара Загора, където има видими резултати и животът на хората в тези градове се променя за добро”, каза още Стефан Радев.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама