Експерт: В малките бензиностанции слагат всичко в горивото

09:51, 20 авг 15 25 408 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
В малките бензиностанции, особено във ведомствените могат да сложат всичко в горивото и слагат всичко. Това заяви изпълнителният директор на Българската петролна и газова асоциация Андрей Делчев пред Нова телевизия.

Повод за коментара му е решението на премиера Бойко Борисов до тази събота измервателните уреди на всички бензиностанции в страната да бъдат препломбирани. Според министър-председателя това се налага, тъй като на много места 40% от горивото е терпентин.

„Ако се сложи терпентин, той прави бензина много по-взривоопасен“, уточни Делчев.

По думите му големите вериги бензиностанции имат много стриктен вътрешен контрол и няма как да допуснат смесване на горивото. Според него те разчитат на доверието на клиентите и печелят от оборота, а не от разреждане на горива.

Делчев каза още, че се очаква всеки момент да излезе доклад на Комисията за защита на конкуренцията за горивата. От него трябва да стане ясно дали има картел на пазара, но според експерта такова нещо няма. Темата коментира и финанситът Емил Хърсев.

„Няма нужда в България да има картел. За някои горива в страната ни има само един производител. Всеки търговец е в състояние да организира внос. Най-вероятно точно това ще се случи, ако цените не започната да реагират на спада в цената на петрола“, заяви Хърсев. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама