Напрежението в Максуда ескалира (снимки)

10:46, 20 авг 15 25 345 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Роми запалиха огън на покрива на една от незаконните постройки в Максуда, предаде репортер на Topnovini.bg. Напрежението в махалата започна да ескалира.

Около 40 роми влязоха в конфликт с представителите на жандармерията. Хораха се разправят на висок глас. Повод за напрежението е станал припадък на едно от децата, след което баща му е влязъл в конфликт с униформените. Роми взеха керемиди и камъни и започнаха да ги хвърлят  по полицаите.

До този момент са съборени най-малко три от незаконните къщи в квартала. На място има екипи на пожарната и две линейки. Над 100 полицаи пазят реда.

Малко по-рано ром заплаши, че ще се самозапали. На място веднага бе изпратен пожарен автомобил, който да предотврати евентуална трагедия. На една от жените и прилоша, след което екип на Спешна медицинска помощ влезе в гетото, за да и помогне.

От сутринта на място са кметът на район "Младост" Христо Христов, общински служители и екипи на БЧК. Христов заяви, че до края на деня трябва да бъдат съборени 58 незаконни постройки.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама