Доброволци ще чистят трудно достъпни територии в Рила

10:48, 20 авг 15 25 375 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
За 17-ата поредна година неправителствената организация „За Земята” организира почистване на защитени територии в България. И тази година доброволческата инициатива ще се случи на територията на Национален парк „Рила“, в периода 31-ви август – 6-и септември.

Този път ще се чистят неизследвани и по-трудно достъпни територии. До момента има над 50 души заявили участите за включване в инициативата. Те са от цялата страна, a срокът за записване е удължен до 23-и август.

Чистенето ще бъде на три различни места. Ще бъдат обособени два лъча, които накрая ще се съберат на трето място.

Част от групата ще чисти в района на хижа Мусала и по-трудно достъпните заслон Ледено езеро и връх Мусала. Втората част от групата ще бъде в района на хижа Белмекен, където досега не се е провеждала подобна акция. След тридневно почистване на тези места, двете групи ще се съберат на хижа Заврачица, чийто район също ще бъде обстойно изследван за отпадъци.

Ежегодната кампания се осъществява изцяло благодарение на дарения и доброволци – средствата биват набирани чрез дарения от хора, подкрепящи инициативата и „продажбата“ на тениски, канчета, торбички. Участниците в самото чистене заплащат такса участие от 10 лв., която отива във фонда за набиране на средства за следващото почистване през 2016 г. Срещу тази сума всеки участник получава тениска или кърпа за глава, с осигурена безмесна кухня по време на цялото събитие.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама