Сръбски министър: Стената на унгарската граница ще пренасочи имигрантите през България и Хърватия

11:55, 20 авг 15 / Политика 25 232 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Сръбският външен министър Ивица Дачич предупреди, че стената, която Унгария строи по границата си със Сърбия ще пренасочи нелегалните имигранти от Македония през България и Хърватия.

В интервю за сръбския вестник Danas Дачич коментира, се Сърбия няма да стори стена по границата си с Македония, нито бежански лагери, защото унгарската стена ще пренасочи имигрантските потоци, които сега минават през Сърбия към Унгария на път за Западна Европа.

„Те ще минат през България и Хърватия“, каза Дачич. „Те знаят от къде да минат, за да стигнат до желаната си цел.“

На въпрос на изданието какво ще стане, ако Хърватия, например, реши също да построи стена на границата си със Сърбия, Дачич коментира, че тогава имигрантите просто няма да минават през Сърбия.

В последните месеци десетки хиляди нелегални имигранти нахлуват през границата от Гърция в Македония, а след това минават в Сърбия и Унгария в посока Западна Европа. Македонските власти признаха, че са безсилни пред наплива и издават няколкодневни разрешения на имигрантите да пресекат страната и да я напуснат.  

През юни Унгария обяви, че започва да строи 175 километра ограда по границата си със Сърбия, за да спре имигрантското нашествие. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама