Уволняват 184 работници в Бургас, наети за „Южен поток”

13:14, 20 авг 15 25 296 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Масово уволнение на работници, наети за изграждането на неосъществения газопровод „Южен поток”, е заявено в Агенцията по заетостта в Бургас. Това съобщи нейният директор Пенка Кирилова. През този месец от Бюрото по труда във Варна са изпратили информация, че подизпълнителят Сайпем С.п.А. им е заявил прекратяване на договора за „Южен поток”, поради тази причина във фирмата ще се извърши масово уволнение на общо 202 работници. 18 от тях ще са от Варна, а останалите 184 ще са от Бургас.

От своя страна Сайпем С.п.А. е получил уведомление за прекратяването на договора от Саут Стрийм Транспорт Б.В., което е дъщерно дружество на руската „Газпром”. Учреденият в България Клон за реализацията на газопровода ще прекрати дейността си от 7 септември 2015 г. и трудовите договори на всички служители ще бъдат прекратени от тази дата до 30 септември 2015 г. поради закриване на предприятието.

В Агенцията по заетостта очакват да получат списък на лицата, които ще бъдат освободени, за да се разбере в кои бюра по труда ще бъдат клиенти. Договорено е с фирмата на 31 август на Пристанище Запад в Бургас да се проведе отворен ден заедно с представители на НОИ, на който от Агенцията ще разяснят какви документи трябва да подготвят, какви са обезщетенията и какъв е срокът за регистрацията и т.н.   

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама