Във Варна обучават доброволци, милеещи за делфините в Черно море

13:23, 20 авг 15 25 255 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Ден на делфините ще бъде организиран в обновената пешеходна зона на Пристанище Варна. Информационното събитие ще се проведе от 17:00 часа на 27 август, четвъртък, в района на обновената зона в тила на 1-во и 2-ро кейово място, съобщиха от пресцентъра на порта.

Организатор на инициативата е Сдружение "Зелени Балкани". Тя цели обучението на доброволци, които да събират информация за китоподобните бозайници в родни води. В събитието могат да участват ветроходци, риболовци, представители на яхт-клубове, студенти и ученици, както и всички, които се интересуват от морските бозайници.

Инициативата цели и постигане на висока информираност на обществеността за начините за опазване и проучване на обитателите в Черно море. Със специални презентации за малки и големи, много забавни игри и плаване с яхта, присъстващите ще бъдат запознати с начините за разпознаване на различните видове делфини в Черно море.

Най-активните в информационния ден ще плават с яхта на 28 август, петък, за да се запознаят с начините за разпознаване на черноморските китоподобни бозайници.

Участвайте в анкетата на Topnovini.bg: Кой убива делфините в Черно море?

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама