Пресмятат колко ще струва ремонтът на опожарения дом "Рада Киркович" в Пловдив

13:23, 20 авг 15 25 386 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
До ден-два ще е готова сметката за ремонта на сградата на бившия дом за деца, лишени от родителски грижи "Рада Киркович", който горя вчера, съобщи кметът на район "Централен" Георги Титюков.

Очаква се на предстоящата общинска сесия на 27 август средствата да бъдат гласувани, за да може в кризисния център, чийто капацитет е 12 деца, да започнат възстановителните дейности. В момента на пожара в сградата е имало 8 деца, които са настанени на различни места, но до месец трябва да се върнат в сградата.

Огънят е тръгнал от момичешкото спално крило на "Рада Киркович", уточни Титюков. "Много бързо е подаден сигнал към 112, дежурният възпитател е действал адекватно и е извел децата. На терасата имаше две дами - счетоводителки, но те бяха далече от пламъците и бяха изведени с кислородни маски от пожарникарите", разказа кметът на "Централен", който на петата минута и пристигнал на мястото на пожара.

Стаята, от която е тръгнал огънят, е с напълно унищожена мазилка, изгорели са леглата, шкафчетата, гардеробчетата на децата, опушени са много от помещенията, пострадали са дограми и врати. За щастие, е спасена дървената конструкция на покрива. "Най-важното е, че нямаше трагичен инцидент. Съмнявам се, че огънят е тръгнал от късо съединение от елинсталацията, защото съвсем наскоро тя бе подменена. Възможно е да е от цигара, въпреки че там е забранено да се пуши", каза още Георги Титюков.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама