Мерки срещу разпространението на бруцелоза и антракс набелязаха в Разград

13:24, 20 авг 15 25 273 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Превантивни мерки срещу разпространението на заболяванията бруцелоза и антракс набелязаха днес членовете на Постоянната епизоотична комисия в Разград. Заседанието бе свикано от Областния управител Галина Георгиева, съобщиха от областната администрация.

Д-р Юлиян Йорданов, началник на отдел в Областната дирекция по безопасност на храните в Разград заяви, че една от основните задачи в момента на компетентните органи е контролът при превозването на животните и недопускане такова да се извършва без необходимото ветеринарно свидетелство и без задължителните документи и обозначения при животните.

При установяване на незаконна търговия в региона, животните да се прибират на специално обозначени и предвидени места до експортирането им в кланици. Заради липса на такива в областта, още днес областната администрация да изпрати писма до общините, които да посочат подходящи терени за прибиране на животните.

Предложението е за три терена – един за общините Кубрат и Завет, втори – за Разград, Цар Калоян и Лозница и третият за Исперих и Самуил.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама