НАП звъни на 200 пловдивчани за неплатени глоби

13:44, 20 авг 15 25 495 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
200 жители на Пловдив и областта, които не са платили свои актове към КАТ и другите органи на МВР, ще получат обаждане от НАП в следващите 30 дни, съобщиха от регионалното подразделение на Агенцията в Пловдив.

Общо 3600 физически лица в страната имат подобни задължения, за които ще бъдат подсетени от Националната агенция за приходите. Неплатените актове възлизат общо на 3.3 млн. лв. В телефонната кампания на приходната администрация са включени всички лица, които имат непогасени задължения в общ размер до 5000 лв.

Предишни подобни кампании са доказали, че телефонният контакт е ефективен и евтин метод за насърчаване на клиентите доброволно да покрият дълговете си към бюджета, твърдят от НАП - Пловдив. Данните сочат, че след телефонен разговор над 70% от длъжниците внасят задълженията си в уговорения срок.

Невнасянето на публичните задължения в 14-дневен срок след позвъняването може да доведе до налагането на обезпечителни мерки и стартиране на процедура за принудително събиране на дълговете.

Един от най-често използваните способи за събиране на дългове е налагането на запор върху заплатата на длъжника или на притежаваните от него моторни превозни средства и продаването им на търг. От НАП уверяват, че ако в двуседмичния срок след позвъняването постъпи плащане, няма да се пристъпва към продажба на имуществото на длъжника.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама