Жалби за неизплатени възнаграждения заливат Инспекцията по труда в Бургас

14:14, 20 авг 15 25 1103 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Множество жалби за неизплатени трудови възнаграждения са получени в Инспекцията по труда в Бургас в последните седмици, съобщи директорът на институцията Павлин Васков пред журналисти. Повечето са от служители в ресторантьорския бизнес, наети през  лятото. Те се оплакват, че не са получили обещаните пари, уговорени над това, което е записано в трудовите им договори.

„Ние можем да разпрострем своите правомощия единствено до размера, който е вписан в трудовия договор. Устните уговорки не са елемент от трудовото правоотношение и те подлежат на разглеждане единствено по съдебен ред по общия исков процес”, заяви Васков. Той призова хората в такива случаи да не обвиняват Инспекцията по труда, че не си е свършила работата, защото тя не може да им помогне при това положение.

Има и установени хора без никакви трудови договори, но те не са много. Странно е, че има и случаи, при които служители лъжат инспекторите от агенцията и не им оказват съдействие при проверки, от което в крайна сметка потърпевши са самите работници.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама