"Кауза Пловдив" ще подкрепи Иван Тотев за кмет на Пловдив

14:15, 20 авг 15 / Политика 25 322 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Коалиция от партии "Кауза Пловдив" (в състав "Кауза България", "Новото време", "Новите лидери", "Общество за нова България" и в перспектива Единна народна партия) ще води преговори с други политически партии за подкрепа на кандидат за кмет на Пловдив, като на първо място ще се преговаря с Иван Тотев. Това обяви днес лидерът на формацията и кмет на район "Централен" Георги Титюков.

"Нашата конференция смята, че Тотев е един добър кмет, който е направил доста за развитието на Пловдив през последните четири години, върнал го е на картата на света, спечелил е престижните титли Европейски град на спорта, Европейска столица на културата и др.", уточни лидерът на "Кауза Пловдив".

Коалицията ще се яви на изборите с пълна листа от 51 души за общински съветници с водач Георги Титюков. Предложенията за районни кметове са съответно: "Централен" - Георги Титюков, "Южен" - Рени Стефанова, "Тракия" - Николай Йордов, "Северен" - Ваня Дакова, "Източен" - Перхан Карамукова, "Западен" - Веселина Иванова.

Срещу подкрепата за Тотев от коалицията очакват да продължи развитието на Пловдив с реализаиця на големите инфраструктурни проекти - повдигане на жп линията, която запушва "Пещерско шосе", "Свобода" и "Шести септември" с прелези, Голямоконарско шосе, бул. "Северен", реализация на големи спортни зони като вече изпълнената край Гребната база и др. Да се отделят ежегодно между 50 и 100 хил. лева за достъпна среда, да се възстановят броячите по улиците, да продължи финансирането на социални дейности, да се продължи следването на стратегията "Пловдив - град на велосипедиста" искат още от коалицията.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама