Министър Калфин: Сливенска област е на второ място по сключени договори със земеделци

14:28, 20 авг 15 / Политика 25 313 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Министърът на труда и социалната политика Ивайло Калфин обяви при посещението си в града под Сините камъни, че Сливенска област е на второ място в страната по сключени еддневни трудови договори от земеделски производители. По думите му от началото на кампанията са сключени общо 2088 контракта с 18 работодатели, като за страната броят им се равнява на 15 788 с 240  земеделци.

Калфин поясни, че в осем области от страната, предимно от Северозападна България, няма сключен еднодневен трудов договор. Сред тях са Видин, Враца, Монтана, Велико Търново,  Кюстендил и др.

В тези райони трудовата инспекция ще извърши проверки, за да изясни ситуацията.

Вицепремиерът бе днес в Сливен, за да представи пред сливенската общественост кандидатите за кметове на областта от АБВ.

За Сливен кандидатът за кмет е  ген. Христо Григоров, бивш директор на полицията в Сливен. В Нова Загора е издигната кандидатурата на Пламен Леонов - с три мандата като общински съветник. В Котел АБВ залага на Стефан Джумалиев, работил в сферата на образованието, а в Твърдица на бизнесмена Милен Минев,  като тук подкрепата е в коалиция с  „Движение 21” и няколко други партии.

Калфин обяви, че АБВ издига кандиадатури в още десет по-малки населени места в Сливенско. Това са град Кермен и селата Самуилово, Герегевец, Крушаре, Чокоба, Тополчане, Драгоданово, Стара река, Бинкос и Трапоклово.

„Местните избори са изключително важни за реализиране на целите на АБВ. Партията има желание да събере близо 200 хил. гласа за кандидатите си за кмет в страната, като по този начин ще увеличи с 50 %  резултата си от парламентарните избори”, каза още Калфин в Сливен.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама