Състезание по колоездене окупира Витоша през уикенда

15:16, 20 авг 15 25 338 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
На 22-23 август Витоша ще приеме трети кръг от Българските Ендуро Серии. Състезанието ще постави в битка за първото място някой от най - добрите родни и чуждестранни колоездачи.

Home Mountain Enduro Cup ще обиколи почти цяла Витоша и ще включи 4 специални етапа с обща дължина над 16 км, по които ще се засича време за преминаване на всеки състезател индивидуално.

Различното при ендуро състезанията е, че участниците трябва да разчитат само на умения си и личните си качества, и да се придвижат от финала до началото на всеки етап на самоход или с транспорт, осигурен от организаторите. По този начин се обединяват две основни дисциплини в планинското колоездене – спускане и крос-кънтри и, за да успееш са нужни много комплексни умения и издръжливост.

Дисциплината „Ендуро“ придобива все по - голяма популярност през последните няколко години в световен мащаб и събира все повече нови привърженици. Състезанията представляват спускане на етапи, преминава се през различни терени и има общо класиране и сборен резултат от всички специални отсечки.

Специално за събитието, Лидл ще осигурят и извозване на състезателите и публиката с вело-автобусите, част от проекта ВелоВитоша.

До момента има записани 90 участника, от които само 3 жени, те ще бъдат разделени в няколко отделни категории – Юноши 15-17, Мъже 18+, Мъже 30+, Мъже 40+ и Жени. Състезателят с най - добро време от всички етапи на състезанието ще получи голямата награда - финансиране за участието му във финалния кръг на световните ендуро серии, който ще се проведе през октомври във Финале Легуре, Италия.

Oрганизаторите на събитието увериха, че всички трасета са максимално обезопасени и молят всички туристи на Витоша в неделния ден, да подходят с разбиране и да не пречат за успешното протичане на меропричтието.

Ето и програма на състезанието:

22 август (събота)

9:00 – 12:00 Регистрация 12:00 – Среща на площада на Драгалевци и извозване на състезателите 13:00 – 15:00 Официални тренировки етапи 1 и 2 15:15 – Среща лифт Драгалевци и извозване на състезателите 15:30 – 17:00 – Тренировки етапи 3 и 4 17:00 – 19:00 Регистрация

23 август (неделя)

8:00 – Среща на площада на Драгалевци, Отпътуване към старта на етап 1 10:00 – Старт на етап 1 14:00 – Среща на площада на Драгалевци, Отпътуване към старта на етап 3 18:30 – Награждаване

Организаторите посочват, че в състезанието ще се включат хора, които могат да издържат на натоварването и са готови да предизвикат себе си.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама