Питбул нахапа полицай при задържането на собственика му във В. Търново

15:19, 20 авг 15 25 300 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Питбул нахапа полицай при задържането на собственика му, съобщиха от Областната дирекция на МВР във Велико Търново. Вчера около 15.30 ч. на улица “Плиска“ служители на криминалния сектор към районното полицейско управление извършват проверка на криминално проявения П.Н. на 21 години от областния град.

Момчето оказва съпротива и прави опит да избяга, като изхвърля и черен полиетиленов плик, съдържащ канабис с тегло 11 грама. При задържането П.Н. насъсква воденото от него куче порода питбул, което напада полицейските служители, като един от тях е пострадал с рани по крайниците. Кучето е упоено и предадено на отговорно пазене на амбулаторно-ветеринарна лаборатория.

В жилището, обитавано от П.Н., е извършено претърсване, където е намерен и иззет канабис с тегло 21 грама.

П.Н. е задържан за срок до 24 часа. Той е осъждан за държане на наркотици, кражби и телесна повреда. Последната присъда е от 29.04.2015 г. на Районнша съд в Ботевград за извършено хулиганство. Определеното наказание е пробация за срок от една година.

В РУ В. Търново е образувано досъдебно производство за държане на нарокотични вещества и за причиняване на телесна повреда на полицейски орган. Уведомен е дежурен прокурор. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама