БСП в Исперих първа в региона обяви предизборната си програма

15:23, 20 авг 15 / Политика 25 341 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
С представяне на Програмата си за развитие и управление на община Исперих през мандата 2015 - 2019 година, общинската организация на БСП стартира предизборната си кампания за участие в предстоящите местни избори. Това съобщи председателят на Общинския съвет на БСП Даниел Димитров.

Социалистите са озаглавили програмата си „ Промяна в името на хората”, защото не приемат продължаване на досегашната насока за развитие на община Исперих. Те считат, че произтичащата от нея перспектива не отговаря в необходимата степен на интересите на голямото мнозинство граждани, не обслужва достатъчно добре общото благо.

Промяната, която се предлага е човешко развитие за достоен живот на всеки и на всички, работа в името на политиките за грижа към хората.

Едновременно с това, представителите на БСП обявяват, че не се борят срещу нито една партия, прослойка или група на обществото, а ще работят с убеждението, че са носители на отговорността за социалната надежда и борбата за справедливост в общината.

Димитров заяви, че желанието и амбицията на Общинския съвет на БСП в Исперих е програмата да достигне до всички жители на общината. Той отбеляза, че с тази програма социалистите от общината дават своята сериозна заявка да управляват общината през следващия мандат, като изхождат от това, че досега са били винаги втора политическа сила.

 „Имаме желанието и амбицията да спечелим доверието на хората именно с нашите идеи за развитието на общината”, коментира председателят на местния съвет на партията. Той добави, че с представянето на програмата искат да зададат тона на предизборната кампания, като същата се превърне в борба не между личности и партии, а между идеите и политиките, които предлагат те.

„През следващия мандат тази програма ще следват общинските съветници и кметът на БСП, ако съграждани дадат доверието си за него”, каза още Димитров. В mрограмата си, исперихските социалисти поемат редица конкретни ангажименти, насочени преди всичко към ограничаване на бедността в общината, към повишаване на икономическата и гражданска активност и към подобряване условията на живот в община Исперих.

Ангажиментите, които общинската организация на БСП поема към гражданите на община Исперих  са обобщени в следните направления: устойчива заетост и повече доходи за гражданите на община Исперих; превръщане на общината в социално ангажирана община; подобряване на жизнената среда и публичните услуги в общината, достъпно здравеопазване за всеки, образование за всяко дете и юноша; опазване и развитие на културата и културно-историческото наследство, равни възможности за младите хора, сигурност за хората и за имуществото им, финансово стабилна община.

Димитров отбеляза, че БСП има необходимия потенциал да реализира тази своя програма, като на 28 август ще обявят и своя кандидат за кмет на общината и листата за общински съветници.

 

 

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама