Затварят част от международен път заради военно учение край Балчик

15:36, 20 авг 15 25 336 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Заради парашутни скокове в рамките на провеждащо се край Балчик военно учение “Swift Response – 2015”, на 24 август ще бъде временно затворен международният път Дуранкулак – Варна. Ще бъде създадена временна организация на движението по главен път I-9, съобщават от Областната дирекция на МВР.

За времето от 20 до 22 часа в понеделник ще бъде затворен за движение участъкът от кръговото кръстовище на град Балчик до разклона за с. Топола по главен път I-9.

Моторните превозни средства с тегло до 3,5 тона ще могат да използват крайбрежен път град Балчик – местност Тузлата – с. Топола. Тежкотоварните автомобили обаче ще бъдат отбивани в град Балчик и град Каварна на удобни и осветени места.

Всички постъпи към главен път I-9 от километър 61+300 до 50+400 ще бъдат затворени, съобщават още от ОД на МВР. Това означава, че настанените в голф игрищата в района няма да могат да ги напускат във въпросните два часа.

Най-голямото многонационално въздушнодесантно учение в Европа след края на Втората световна война се провежда от днес до 13 септември. В него, едновременно в Германия, Румъния, България и Италия, ще се тренира въздушнодесантна операция. На 21 и 24 август в България, в регионите около Балчик и Тенево, ще бъде симулиран въздушен десант с парашутисти и спускане на техника от въздуха. В учението ще участват сили и на други страни-членки на НАТО – Гърция, Италия, Холандия, Полша, Португалия, Испания, Великобритания и САЩ. От българска страна ще участват около 150 военнослужещи и техника от състава на Сухопътни войски, сред които и 30 парашутисти от Специалните сили.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама