Първанов очаква добри резултати за АБВ в Старозагорско

15:54, 20 авг 15 / Политика 25 461 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
"Влизаме в предстоящата кампания със самочувствието на партия, която доказа, че може да управлява", каза днес в Стара Загора председателят на  партия АБВ Георги Първанов. Той присъства на работна среща с местния актив и кандидати за кметове и общински съветници в Старозагорско.

Според него в старозагорските листи има добър баланс между хора, които са били в управлението и млади хора, които ще поемат щафетата. Имало и разумен баланс между партийните кандидати и кметовете от други политически сили, които партия АБВ  би подкрепила.

"Очаквам добри резултати в Стара Загора. Илия Златев е доказал своите управлениски възможности, има и силен екип", прогнозира Георги Първанов. По думите му нямат лошо отношение към успешни кметове като Йорданка Фандъкова,  Живко Тодоров и Димитър Николов. Вадят кандидати срещу тях, защото стоят зад други политики.

Стана ясно още, че в Чирпан ще подкрепят кандидата на Движение 21 - Пламен Андонов, в общините Николаево и Опан ще подкрепят кандидатите на БСП, в община Мъглиж кандидатът на ГЕРБ, а в Павел баня досегашния кмет Станимир Радевски, който е независим кандидат.

"АБВ не е просто социален, а много остър критик на редица министри и политики, не бихме спестили критиката на никой досегашен кмет, независимо от коя партия е", обясни Първанов. Той обаче препоръчал да се излиза задължително с алтернативна политика.

Бяха представени и кандидадите за кметове на общини в Старозагорско. Еколожката Мария Славова ще влезе в битка за кметския стол в Казанлък, бившият полицай Пенчо Пенчев, ще се бори за победа в Гурково, Светослав Маринов, дългогодишен управител на "Автобусни превози", ще събира гласове за кметския стол в Раднево, а бившият съдия и съветник в посолството ни в Русия Пламен Андонов ще атакува кметското място в Чирпан.

"Ние се радваме на малкия знак, който Путин даде като шанс за  "Южен поток" да мине през България", коментира Първанов. Според него това ще донесе само ползи на страната ни. "Рестартирането на "Южен поток" е добро средство за затопляне отношенията между Русия  и Европа", каза още експрезидентът.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама