Смениха директора на благоевградската полиция

16:03, 20 авг 15 25 328 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Областната дирекция на полицията в Благоевград има нов директор от днес. Това е досегашния заместник на вече бившия полицейски шеф Росен Танушев. Със заповед на министъра на вътрешните работи досегашния полицай номер 1 на Пиринско Христо Разсолков поема директорския пост в пловдивската полиция.

Досега Танушев отговаряше за сектор "Криминална полиция". Той е четвъртия директор на ОД на МВР в Благоевград в последната една година. До август миналата година оглавяваше на полицейското управление в Сандански, а след това стана част от екипа на Областната полицейска дирекция. Интензивната смяна на началници в институцията започна след като дългогодишният първи в МВР - Благоевград комисар Георги Костов бе освободен от поста и бе назначен за директор на полицията в Бургас. Няколко месеца по-късно стана главен секретар на МВР.

Христо Разсолков е на 33 години и за четири месеца успя да завоюва доверието на вътрешното министерство. Знак за това е назначаването му за шеф на ключова полицейска дирекция - тази в Пловдив. Той е завършил висше образование в академията на МВР. Магистър е по право в Югозападния университет "Неофит Рилски" и е завършил академия по правоприемане в Унгария. Носител е на почетен знак на МВР III степен.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама