Победителят в Детската Евровизия ще гостува във Велико Търново

16:53, 20 авг 15 / Култура 25 338 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Победителят в международния музикален форум „Детска Евровизия – Малта` 2014” ще посети Велико Търново, съобщиха от пресцентъра на Община Велико Търново. 15-годишният Винченцо Кантиело /Италия/ ще е специален гост на тринадесетото издание на международния конкурс „Сребърна Янтра”. Културното събитие ще се проведе в старата столица от 25 до 27 септември и ще е под патронажа на кмета Даниел Панов.

Конкурсът „Сребърна Янтра” ще събере участници от дванадесет държави, съобщи директорът Румяна Начева. Председател на професионалното жури, което ще класира младите дарования, ще е Силвия Кацарова. Арена на музикалната надпревара отново ще е сцената на Музикално-драматичния театър „Константин Кисимов”. На нея ще пее и Винченцо Канитело.

„Сребърна Янтра” традиционно се подкрепя от Община Велико Търново. Преди месец конкурсът бе включен в съпътстващата програма на престижното и международно музикално състезание „Славянски базар”. От ръководството му изпратиха благодарствено писмо до кмета на Общината Даниел Панов, с което благодарят за подпомагането на конкурса „Сребърна Янтра” от страна на местната власт. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама