Приключва санирането на пет от сградите на Русенския университет

17:23, 20 авг 15 25 369 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Председателят на Комисията по енергетика в 43-то Народно събрание Делян Добрев и депутатът Пламен Нунев посетиха Русенския университет "Ангел Кънчев" и направиха преглед на приключващия проект за саниране на сградите на висшето училище, съобщиха от русенската алма матер.

Проектът стартира през 2012 година и бе реализиран с подкрепата на премиера Бойко Борисов и на Делян Добрев, който тогава бе зам.-министър в Министерството на икономиката и енергетиката. Средствата, в размер на 4 милиона лева, бяха осигурени от Националния фонд „Козлодуй“.

Повече от година продължиха подготвителните и предпроектните дейности, тръжните процедури и сключването на договорите от страна на Министерството на икономиката. Строителните дейности в 5 от сградите на Русенския университет започнаха през есента на 2014 година. Сменени са дограмите, направена е хидроизолация и топлоизолация на корпусите, подменени са абонатните станции, а отоплителната инсталация в сградата на ректората е изцяло нова. В момента се работи по последния учебен корпус, включен в проекта, и до 2 седмици ремонтът ще бъде приключен, увериха от висшето учебно заведение.

Делян Добрев и Пламен Нунев високо оцениха извършените дейности по саниране на сградите на Русенския университет. Те проведоха разговори с изпълнителя на ремонтите и с ръководството на висшето училище. В края на срещата ректорът, чл.-кор. проф. Христо Белоев покани и двамата да се включат в тържествата по повод 70 години от създаването на университета на 12 ноември. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама