Масирани проверки за пиратска музика са извършени в Слънчев бряг и Несебър

17:42, 20 авг 15 25 236 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Масирани проверки по спазването на Закона за авторското право и сродните му права /ЗАПСП/ в областта на публичното изпълнение на музикални произведения са извършени на територията на курортен комплекс Слънчев бряг и гр. Несебър, съобщиха от Министерството на културата.

От 10-и до 16 август инспекторите от Дирекция „Авторско право и сродните му права” са проверили общо 69 клубове и заведения за обществено хранене и хотели, както и дискотеки и сезонни барове, осъществяващи публично изпълнение на музикални произведения на запис. 

Образувани са административни преписки. При установяване на нарушения на Закона за авторското право и сродните му права /ЗАПСП/ на нарушителите се съставят актове за административни нарушения.

Констатацията на проверяващите от Дирекция „Авторско право и сродните му права” при Министерството на културата е, че все повече ползватели на музика в стопанисваните от тях заведения и търговски обекти се стремят да уреждат своевременно авторските и сродните им права за осъществяване на публично изпълнение на музикални произведения със сдруженията за колективно управление на авторски права, като за целта подписват договор за публично изпълнение на музика, заплащайки и съответните възнаграждения.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама