Поставиха първите книги в къщичките "Седни и прочети" в Асеновград

18:11, 20 авг 15 / Любопитно 25 319 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Кметът на Община Асеновград Емил Караиванов откри първите четири къщички за книги под мотото "Седни и прочети", съобщиха от общинската администрация.

Първите книги в къщичките бяха поставени лично от кмета, като подарък за всички, които минават от там, за да си изберат книга и да почетат на себе си, на детето или внучето си, докато се наслаждават на красивата природа. В къщичката има книги за малки и големи любители на четенето. Колекцията включва книги от местни автори, известни шедьоври и детски книжки.

Караиванов сподели, че идеята за къщичките възниква в социалната мрежа, след което той с огромно удоволствие решава да е реализира, тъй като насърчаването на младите хора да четат повече книги е един от приоритети му. Защото, когато книгите са активна част от ежедневието ни, те се превръщат и в неизменна ценност за хората.

Парковете, в които всички асеновградчани и гости на града ще могат да си отдъхнат с книга в ръка са на следните места до Старата община, в градската алея до паметника на Цар Иван Асен II, в парка на кв. "Запад" и парка на кв. "Зъбчето". От къщичките всеки може да вземе книга, да я прочете и да я върне. Както и да донесе свое любимо заглавие за увеличаване на откритата библиотеката.

"Убеден съм, че кътчетата с книги в асеновградските паркове е възможност да разнообразим ежедневието си по един още по-вълнуващ и интересен начин", сподели още кметът Емил Караиванов.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама