Автокрадецът, който ядоса Борисов, не е крал, докато е бил под домашен арест

21:47, 20 авг 15 25 352 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Автокрадецът Ярослав Димитров, заради когото вчера министър-председателят Бойко Борисов се ядоса на правосъдното министерство, защото по неговите думите е бил откраднал два автомобила, докато е под „домашен арест”, всъщност не е бил с такава мярка за неотклонение по никое от водените срещу него производства, показва проверка на „Правен свят”.

Срещу Димитров има още три разследвания в прокуратурата, но по никое от тях не му е налаган „домашен арест” или задържане под стража. Той е задържан, след оплакване на гражданин, чийто автомобил е задигнат в столичния квартал „Манастирски ливади”. Пострадалият е предоставил запис от камери на заснетите извършители, на който се вижда и лицето на Димитров.

Тази кражба възмути премиера Борисов, който преди вчерашното заседание на Министерския съвет каза, че няма как да има съдебна реформа, ако такива хора са на свобода. Борисов поиска да бъде изготвен доклад за това как се охраняват поставените под домашен арест.

От Софийския градски съд съобщиха, че Димитров е бил под домашен арест само докато трае производство за екстрадиция. То обаче е приключило преди повече от 2 месеца. По него съдът е отказал да го предаде на властите в Словения за изтърпяване на наказание от 10 месеца затвор, но пък присъдата ще бъде изпълнена в България, отбелязват от „Правен свят”.

Днес Софийският районен съд задържа Димитров за постоянно в ареста по образуваното разследване и обвинението за откраднатите коли в „Манастирски ливади”.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама