Доброволец от Търговище бе отличен за рецитиране на Вазов

06:50, 21 авг 15 25 494 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
17- годишният Станислав Любенов от Търговище спечели първа награда от радио-играта „Деца четат поезия в ефира на БНР“. С изразителния си рецитал на стихотворението на Иван Вазов „Отечество любезно” младежът събра подкрепата на слушателите, което му осигури престижното класиране. Инициатива е на БНР и образователното списание „Аз съм българче“. Всяка събота в предаването на националното радио „Закуска на тревата“ деца и младежи от цялата страна рецитират любими произведения, а слушателите гласуват онлайн за най-доброто представяне.

"Станислав е всеотдаен доброволец в нашия доброволчески център от 2 години. През 2014 г. за своята отговорност към доброволческите акции той беше отличен за „Доброволец на годината”" споделиха от Клуба на Нестопанските организации. Те припомниха, че освен това момчето е представител на младежката мрежа „Мегафон”, част от Национална мрежа на децата, и като такъв през тази година беше част от детското жури на наградите на мрежата „Златна ябълка”- за съвременни герои на българските деца.

Станислав е възпитаник е на Професионалната гимназия по туризъм и хранително – вкусови технологии „Алеко Константинов” в Търговище, където учи в специалност „хотелиерство”.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама