Кола помете двама младежи на тротоар във Варна (снимки и видео)

07:48, 21 авг 15 25 460 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Момче и момиче на по 17 години бяха пометени от лек автомобил, докато чакат на тротоара пред Макдрайв във Варна. Тежкият инцидент се разиграва в късните часове на 20 август, а до него се стига след катастрофа между две коли на бул. "Владислав Варненчик”.

Двамата младежи са отведени в болница, където е установено, че имат травми, но за живота им няма опасност. Момичето е с комоцио и фрактури на китките, а момчето с фрактура на лявата ръка и скъсани сухожилия на два пръста на ръката. Те остават в болницата за лечение и наблюдение.

Свидетели на инцидента разказаха, че двамата чакали чинно под дъжда на тротоара да светне зелено и да продължат по пътя си в посока Колхозния пазар. Междувременно шофьорът на лек автомобил "Шкода”, движещ се по бул. "Владислав Варненчик”, се изнесъл на кръстовището с ул. "Отец Паисий", за да завие наляво, но в този момент бил блъснат от идващия по насрещното платно на булеварда лек автомобил "Киа”. При удара водачът на втората кола губи управление и се озовава със задницата на тротоара, помитайки пешеходния светофар, двамата младежи и оградата, разделяща пространството пред Макдрайв от тротоара. След катастрофата киата става само за скрап.

Причините за произшествието ще се изясняват тепърва от разследващите. Според младия водач на киата виновен за сблъсъка е шофьорът на шкодата, който му е отнел предимството. Но последиците едва ли щяха да бъдат толкова сериозни, ако киата се движеше със съобразена скорост, контрира водачът на шкодата, който е с избити зъби след удара. Той твърди, че не е отнемал предимството на киата, а само се е изнесъл малко по-встрани. За това свидетелства и фактът, че шкодата е ударена в предната лява част, а не отдясно или отстрани, ако шофьорът бе тръгнал да завива към ул. "Отец Паисий”.

"Всичко стана за части от секундата. Киата изскочи изневиделица, имах чувството, че се движи със 100 км/ч и сякаш бе с изключени фарове", разказа водачът на шкодата. Дали твърденията му отговарят на истината, може да се установи от видеокамерите на светофара, ако са в изправност и ако правят читави записи през нощта.

След сблъсъка шофьорът на шкодата продължил по ул. "Отец Паисий" и паркирал колата в предблоково пространство.

До ранните часове на нощта шофьорите чакаха под дъжда разследващ екип, който да обслужи местопроизшествието. Според двамата водачи въздушните им проби за алкохол пред КАТ са дали отрицателен резултат. По случая е образувано досъдебно производство.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама