Доживотният Харакчиев пак се жали на съда, взели му обувките

08:55, 21 авг 15 25 482 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Поредна жалба от серийния убиец Митко Харакчиев, осъден на доживотен затвор без замяна, разгледа Старозагорският административен съд.  Харакчиев води стотици дела срещу държавата за всякакви, според него, неуредици в затвора. В края на юли той получи обезщетение от 1000 лв. за липса на културни мероприятия.  В началото на миналия месец пък спечели дело и ще бъде хранен до края на живота си без свинско в менюто, защото изповядвал религията  „ислям”.

Новото дело е образувано по молба, подадена от Харакчиев, с искане за установяване незаконосъобразността на действия на служители от Старозагорския затвор и за разпореждане за незабавното им прекратяване. На 1 август тази година, при извършен личен обиск, от него са били иззети един чифт зимни боти „PANDA”, на които според него има право. 

Съдебното разследване обаче е установило, че обувките са били иззети, тъй като при огледа им е установено, че представляват туристически обувки марка „PANDA Safely”, като на тока на обувките има метална пластина, която в отворено положение има 7 триъгълни шипа с дължина около 8 мм, разположени в полукръг. Прието е, че при отворена пластина и стърчащи шипове тези обувки представляват опасно средство, с което е възможно нараняване на служител или друг затворник. Според управата на затвора на Харакчиев е било предложено металните пластини да бъдат премахнати механично, без да се нарушава целостта на обувките, но той категорично е отказал.

Според съда в Списъка на разрешените лични вещи за затворниците от разрешените вещи са изключени такива, имащи режещи и остри елементи.

Затова и съдът приема, че не е налице незаконосъобразна дейност на длъжностно лице от Затвора в Стара Загора и отхвърля искането.    

                                              

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама