Бургас отбелязва Деня на делфините (видео)

10:17, 21 авг 15 25 273 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Денят на делфините ще бъде отбелязан на Морската гара в Бургас. Това ще се случи на 24-ти и 25-ти август, съобщиха от пресцентъра на порта.

Информационната кампания е част от проекта „Гражданска подкрепа за проучване на черноморските китоподобни по българското крайбрежие“, чийто цели са да се обучат доброволци, които да събират информация за китоподоните бозайници.

Главната задача на кампанията е да запознае обществото с обитателите на Черно море, главно китоподобните бозайници, начини за проучването им и тяхното опазване.

Доброволците могат да бъдат яхтсмени, предствители на яхт клубове, студенти по природни науки и всички граждани, интересуващи се от морски бозайници.

В понеделник (24.08) от 17,00 ч. Кампанията ще започне с презентации и филмчета при открита сцена Охлюва. Там организаторите са подготвили викторини и игри за малки и големи, които ще продължат до 20,00 ч.

Във вторник (25.08) от 9.00 ч. до 13.00 ч. най-активните участници от първия ден ще имат възможност да се качат на изследователска яхта, с която се прави проучване на китоподобните бозайници. Докато една част мореплавателстват, други експерти от „Зелени Балкани” ще направят кратка информационна кампания сред туристите и екипажа на лодки за разходки.

Целта на кампанията е да се повиши информираността на гражданите относно трите вида китоподобни бозайници в Черно море и да се намерят доброволци, които желаят активно да се включват в проучванията през цялата година.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама