Михаил Желев изпрати Митко Ценов с пожелание за финал в Пекин

10:36, 21 авг 15 / Спорт 25 613 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Легендарният ни атлет и бивш рекордьор на 3000 м/пр. сливналията Михаил Желев и настоящият №1 в дисциплината Митко Ценов се срещнаха за първи път няколко дни преди Световното в Пекин. Срещата и за двамата се оказа вълнуваща. По време на сбирката на бегачите в Нова Загора при тамошния треньор Динко Ганчев, Михаил Желев и Митко Ценов с треньора си Йоло Николов са беседвали, а темата естествено била любимата им дисциплина - 3000 м/пр., кочто се счита за една от най-трудните в леката атлетика, след многобоя и маратона.

На кратката среща Михаил Желев е разказвал за своите преживелици. Освен за известните на всички знаменити негови състезания – европейското в Атина, където стана шампион с национален рекорд 8:25.00 мин. и за олимпиадата в Мексико (където се класира 6-ти), Желев предпочел да разкаже за най-кошмарното бягане през живота си. „Беше ми много интересно да си говорим с Михаил Желев, макар и да се видяхме за кратко. Най-впечатлен от разказите му бях за състезание, на което бягал с тогавашния световен рекордьор и втория в света и как му било толкова тежко, че искал да спре и да се откаже на последните 200 метра. Стегнал се, издържал, а в квадратите успял да изпревари и двамата лидери. Ставаше дума колко е тежко и как човек никога не трябва да се предава и отказва”, доволен е младият ни рекордьор.

Накрая Желев пожелал на Митко да се класира за финала на Световното в Пекин, а в близките години да се доближи и до най-добрите в тази дисциплина – кенийците.

„Като състезател аз бях на 2 десети от световния рекорд, затова ти пожелавам и ти да стигнеш до такъв резултат, колкото и трудно да ти изглежда сега”, казал Желев.

Митко и треньора му Йоло Николов са в Пекин. Двамата споделиха, че нямат здравословни проблеми, и са изпълнили планираните тренировки. Целта им е Митко да влезе във финала, като атлетът е първия българин, който ще стартира утре на световния форум. /bgathletic.com

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама