Любовната лудост отново завладява Варна

11:21, 21 авг 15 / Култура 25 403 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
23-тото издание на международния филмов фестивал "Любовта е лудост” ще бъде открито официално тази вечер от 18.15 часа във Фестивалния и конгресен център във Варна. През следващите 10 дни зрителите ще могат да гледат около 90 филма, а специалната програма този път е посветена на 100-годишния юбилей на българското кино.

Едни от най-известните български актьори, режисьори и музиканти ще дадат старта на добре познатата на варненци и гостите на града културна проява. Сред гостите са Андрей Слабаков и Ернестина Шинова, Татяна Лолова, музикантът Валди Тотев и колегата му Иван Лечев. Варненските звезди ще бъдат представени от Михаил Мутафов, Стоян Радев, Нелко Коларов и Любен Чаталов.

В конкурсната програма ще участват филми, получили награди от фестивалите в Кан, Берлин, Венеция и Сан Себастиан. Международното жури на фестивала се оглавява от ректора на НАТФИЗ - проф. Любомир Халачев.

Юбилейният концерт „100 години българско кино” ще събере на една сцена Марияна Попова, Орлин Горанов, Маргарита Хранова, Дони и Нети, Иван Лечев и други изпълнители на 22 август от 20 часа в зала 1 на ФКЦ.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама