Служител на Община Варна зове за насилие в Максуда

11:31, 21 авг 15 25 434 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Събарянето на незаконните постройки във варненския квартал Максуда нажежи до краен предел страстите, като нещата излязоха извън добрия тон, съобщава БГНЕС. Подаден е сигнал срещу Йордан Павлов, младши експерт по архитектура в Община Варна, заради изказване във фейсбук по повод на събарянето на ромските постройки, извършено на 20 август.

В профила си в социалната мрежа експертът е написал следното: "Няма жалко, да рови багера, жандармерията да мачка и стига толкова. Аз защо не си опъна помията на центъра, да се вържа към мрежата и да мрънкам за помощи. Под ножа и толкова". От община Варна, начело с кмета Иван Портних, не спират да твърдят, че в ситуацията с незаконните постройки в квартал Максуда прилагат закона, а не става дума за политиканстване.

За извънредната ситуация във Варна вече са уведомени посланиците на САЩ, Великобритания, Франция и Германия, а също така редица неправителствени организации, сред които "Хюмън Райтс Уоч" и "Амнести Интернешънъл".

В същото време стана ясно, че от организацията "Равни възможности" са адресирали писмо до Европейския съд по правата на човека с искане за налагане на привременни мерки по отношение на България заради бутането на незаконните постройки в Максуда.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама