Фандъкова обвини "Софийска вода" за наводненото "Цариградско шосе"

11:46, 21 авг 15 25 274 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Причина за вчерашното наводнение на столичния бул. "Цариградско шосе" е запушена канализация. Това обяви кметът на София Йорданка Фандъкова, предаде репортер на Topnovini.bg.

Тя разпореди на "Софийска вода" и почистващите фирми спешно да си направят пълна координация, за да почистят шахтите и оттоците. Фандъкова е наредила още на "Софийска вода" да ревизира и да продуха цялата дъждовна канализация на рискови участъци и зони, където, както беше вчера, има понижение.

"Да не говорим, че ремонтите са причината за наводнението. Причина е запушената канализация. За съжаление не са я видели на време колегите от почистващите фирми", посочи Фандъкова.

Тя добави, че очаква следващата седмица всички шахти и цялата канализация на София да бъдат почистени. Това ще се направи и заради предстоящата есен. 

Фандъкова направи инспекция на ремонта на бул. "Сливница" в района на "Захарна фабрика". Той трябва да е готов за началото на учебната година. 

"Мостовото съоръжение при "Захарна фабрика" не е ремонтирана от изграждането му. Това е един от най големите мостове в София. Под него преди падаха отломки и причината да започне реконструкцията на този участък от бул. "Сливница" е именно това мостово съоръжени", заяви столичният кмет. 

Мостовото съоръжение na бул. „Сливница” не е завършенo окончателно, като това предстои да се случи до 15 септември. 

„Искам специално да подчертая, че когато говорим за приемателни комисии, за качество може да се говори, едва когато вече проектът е завършен, приемателната комисия вече е огледала дали е качествено, или трябва да върне фирмата за доработване”, уточни Йорданка фандъкова.  

Утре сутринта пък ще бъде пуснато движението по новия пробив на бул. „Александър Малинов” в кв. „Младост”. Там работата по локалите и по тротоарите ще продължи до началото на септември. 

„Пускаме движението сега, за да се облекчи вече изцяло движението там, каза Фандъкова. По думите ѝ по новия булевард ще се движат и автобусите, които преди това се движеха по отсечката, която беше двулентова и тясна. 

„С това бул. „Александър Малинов” ще стане почти 4 км нов булевард от бул. „Цариградско шосе” до Южната дъга - така, както хората очакват”, посочи кметът на Столична община. Според нея това и пускането на метрото, в кв. „Младост” чувствително ще се облекчи движението.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама