Контрабандни парфюми и фалшиви стоки са задържани на Малко Търново

12:56, 21 авг 15 25 429 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Голямо количество контрабандни парфюми и недекларирани търговски стоки с фалшифицирано лого на световни марки са открили служителите на Митнически пункт - Малко Търново, съобщиха от агенция „Митници“.

Парфюмите са открити в лек автомобил с турска регистрация, който е пътувал от Турция за България, управляван от турски гражданин. На българския митнически пункт шофьорът е заявил, че не внася нищо за деклариране. При извършената митническа проверка в купето и багажника на автомобила са намерени 12 фабрични кашона с общо 1355 парфюма с марката „Loris“. За тях шофьорът е признал, че парфюмите са били предназначени за търговия на българския пазар. Контрабандните парфюми са иззети. Нарушителят е санкциониран с акт по Закона за митниците.

Други 9 кашона с недекларирани 179 дамски чанти, спортни обувки и мъжки дрехи с лога на 16 световноизвестни марки, между които „Valentino“, „Burberry“, „Louis Vuitton“, „Gucci“, „Armani“, „Tommy Hilfiger“ и др. са иззети от салона и багажното отделение на автобус с българска регистрация, превозващ туристи. Установено е, че недекларираните стоки-менте са собственост на една от пътничките в автобуса - българска гражданка,  срещу която е съставен акт за нарушение на Закона за митниците.

В изпълнение на Европейски регламент No 608/2013 и Закона за марките и географските означения, за случая ще бъдат сезирани официалните правопритежатели на съответните марки.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама