Русенско семейство "олекна" с 3 000 лв. при поредната телефонна измама

13:10, 21 авг 15 25 277 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Поредна жертва на нагли измамници е станало семейство в Русе, съобщиха от Областната дирекция на МВР.

На домашния телефон на 77-годишния мъж и 66-годишната жена се е обадил мъж, който се представил за служител на МВР и съобщил, че синът им е пострадал при катастрофа и се нуждае от операция на стойност 14 800 лв.

Те казали, че имат само 1000 лева в дома си.

После обаче се обадил друг мъж, който се представил като "доцент Иванов" и пояснил, че тези пари нямало да стигнат за шините и болтовете, необходими за операцията, а ще трябва да изтеглят още от банката. Измамниците поискали от мъжа и жената да продиктуват личните си данни по телефона, както и серийните номера на банкнотите, поискали и номера на мобилния телефон на жената. Тогава мъжът останал да разговаря с единия измамник по домашния телефон, а другият измамник се обадил на жената на мобилния.

Около 13 часа "доцент Иванов" изпратил до жилището им свой служител, за да вземе сумата от 1 000 лева. Така пред вратата на дома си семейството предало парите на мъж на възраст 30-35 години, висок около 175-180 см, с кестенява коса, с набито телосложение.

После мъжът останал да говори по телефона вкъщи, а жената отишла в банков клон на ул. "Николаевска", за да изтегли още пари като през цялото време разговаряла по мобилния телефон с "доцент Иванов".

Като изтеглила сума от 2 000 лв 66-годишната отишла на автобусна спирка на същата улица, където около 14 часа предала парите на жена, на възраст около 40-45 години, с нормално телосложение, висока около 170 см, с кестенява коса, късо подстригана до врата, с бял цвят на лицето, облечена със синя блуза.

Когато около 15:30 часа мъжът и жената потърсили сина си по телефона са разбрали, че са измамени, а вчера са отишли в Първо РУ, за да заявят престъплението.

По случая е започнато досъдебно производство.  

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама