Клуб “Традиция”-Шумен ще участва във възстановката на връх Шипка

13:23, 21 авг 15 / Култура 25 316 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Членове на шуменския клуб на Национално дружество “Традиция” ще участват утре във възстановката на най-драматичните моменти от боевете на връх Шипка през лятото на 1877 година. Това обяви за Topnovini.bg председателят на местната организация Юри Йоргов.

Събитието се провежда на легендарния връх вече за 12 година и в него участват около 300 души – членове на Национално дружество “Традиция” от цялата страна.

15 души от шуменския клуб ще се включат във възстановката на боевете при Шипка.

Шуменските родолюбци ще се превъплатят в ролите на защитници на върха, а някои от тях ще играят турски войници.

Честванията по повод 138-та годишнина от Шипченската епопея са под патронажа на президента Росен Плевнелиев.

Спектакълът на августовските събития на историческия връх ще започнат в 13.15 ч., веднага след официалното откриване на празника.

В началото на септември, когато ще отбележим 130-годишнина от Съединението, шуменския клуб на Национално дружество “Традиция” ще направи възстановка на срещата между княз Александър Батенберг и посланиците от Източна Румелия, която се провежда на Марашката кория.

По повод кръглата годишнина от клуба в Шумен се готвят за голяма и зрелищна възстановка, като в момента се изработва сценария за събитието. Инициативата ще се осъществи със съдействието на Община Шумен.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама