Жители на Дедево се вдигнаха на протест заради пропаднал път (снимки)

13:34, 21 авг 15 / Любопитно 25 494 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Жители на родопското село Дедево протестираха пред сградата на община "Родопи" в Пловдив, предаде репортер на Пловдив Topnovini.bg.

"Къде са парите за ремонта на пропадналия преди година път", попитаха събралите се зам.-кметицата на "Родопи" Таня Бочукова.

"Парите за ремонта на пътя са в сметката на община "Родопи", каза пред хората Бочукова. "Това не са нито моите, нито вашите пари. Това са парите за ремонта", каза зам.-кметицата.

Причината за новите протестни действия на жителите на Дедево е забавения ремонт за родопското село. "Не протестираме срещу правата на общината, просто искаме конкретен отговор за това кога ще бъде оправено трасето", казаха за Пловдив Topnovini.bg събралите се пред сградата на община "Родопи".

"Ремонтът на пътя, който пропадна след поройните дъждове миналата година, не може да започне заради обжалване на една от фирмите. Жалбата е подадена до Комисията за защита на конкуренцията (КЗК)", заяви Бочукава пред хората. По думите й на 19.08.2015 г. жалбата е била отхвърлена, но предстои 3-дневен срок, в който може да се обжалва.

Жителите на селото обаче имат друга информация. Според тях жалбата е оттеглена още миналата седмица и от община "Родопи" лъжат, защото отпуснатите за ремонта средства вече били похарчени.

Кметът на общината Пламен Спасов е бил на среща с жителите на Дедево, на която е отговорил на всички въпроси по темата. Според хората обаче, той не е дал конкретен срок за това кога ще започнат ремонтните дейности.

Хората са притеснени, защото падналите през последните два дни валежи продължават да рушат пътя. Те се опасяват, че може да се стигне до трагичен инцидент или селото да бъде отцепено от света.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама