Заловиха съучастника на автокрадеца, който ядоса Бойко Борисов

13:42, 21 авг 15 25 458 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Автокрадецът Ярослав Димитров, който на 14 август задигна два автомобила от паркинг в столичния кв. "Манастирски ливади", е действал в съучастие с още един мъж. От Софийската районна прокуратура съобщиха днес, че задържан и обвинен за същото престъпление е и 29-годишният Е. Б., съобщава "Правен свят".

Става дума за човек, който се занимава с автокражби и в СДВР работели по няколко идентични случая, в които е замесен този втори обвиняем. Данните били, че крадените коли били продавани впоследствие в Северозападна България.

Случаят стана популярен, след като един от пострадалите от кражбата показа запис от охранителна камера, на който се вижда лицето на Димитров, докато отключва един автомобил, както и че с него е още един мъж.

В сряда пък премиерът Бойко Борисов се възмути, защото от МВР бяха подали информация, че извършителят е идентифициран и заловен, като по време на кражбата на 14 август, Димитров би трябвало да е под домашен арест. Това доведе до бурна реакция на премиера, който поиска да знае кой носи отговорност за контрола на домашния арест и каза, че няма да има съдебна реформа, ако такива хора не са в затвора.

Оказа се обаче, че Ярослав Димитров не е бил под домашен арест по никое от водените срещу него дела. Едва, след като бе задържан и обвинен за поредната кражба, той бе оставен за постоянно в ареста с определение от вчера на Софийския районен съд (СРС).

От прокуратурата обясниха, че ще искат от съда да задържи за постоянно и съучастника на Димитров.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама