Бургаските роми свикнали сами да си бутат къщите

14:08, 21 авг 15 25 291 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
"За разлика от другите градове тук сме с малко по-различна политика. Не шумим много медийно, защото това създава напрежение между хората. Достатъчно на брой къщи сме съборили. Без много шум отиваме и ги събаряме, веднага след като се констатират. Ромите в Бургас вече свикнаха, че в момента, в който попаднат в списъка за незаконно събаряне, е най-добре сами да го направят, за да си вземат материалите. Няма отказ." Това заявява кметът на Бургас Димитър Николов в интервю за в. "24 часа", пише dnevnik.bg.

Николов казва, че в Бургас не се наблюдава спад на посещенията и няма проблеми със сезона. "Наистина има малко отлив при руските туристи, но може би това е по-изразено в хотелските комплекси като Слънчев бряг и другите", допълва той.

В коментар за предстоящия местен вот той казва, че очаква за него да гласуват 51 % от бургазлии, което е спад в сравнение с досегашната подкрепа от 62 % при избора му за първия му мандат и над 70 на сто за втория. "Очаквам да са 51%, защото многото проекти и разкопавания създават и доста недоволства", казва Димитър Николов.

Той казва, че очаква подкрепа от Реформаторския блок, като припомня, че в последните два местни вота е получавал подкрепа на десните партии. На въпрос дали очаква подкрепа от Патриотичния фронт, чийто председател Валери Симеонов бе негов конкурент през 2007 г., Николов казва, че не му се струва невъзможно да изпълни и тяхната предизборна програма.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама