Бежанци се опитват да нахлуят в Македония през Гърция, но засега неуспешно

14:11, 21 авг 15 / Свят 25 314 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Над 3000 бежанци, предимно от Сирия, се опитаха да нахлуят в Македония през границата с Гърция. В момента те се намират на ничията земя в близост до гръцкото село Еидомени, след като вчера Скопие обяви извънредно положение и изпрати войски, които да помогнат за спирането на потока от емигранти, опитващи да влязат на територията на страната.

При опита си да влязат в западната ни съседка бежанците са били спрени със сила от униформените. Най-малко петима са леко ранени при сблъсъците. Македонската полиция използва срещу тях звукови гранати, за да ги отблъсне от границата.

Македонските власти отрекоха да е имало подобни сблъсъци. Повод за реакцията им беше появилата се информация, че гранатите са използвани и срещу жени и деца.

Проблемите по македоно-гръцката граница са от вчера. Униформените се опитват да спрат идването на емигранти и бежанци на територията на Македония, но бежанците стават все повече с всеки час и напрежението се увеличава.

Освен по границата, властите в Скопие са увеличили полицейското присъствие и на жп гарата в град Гевгелия, където хиляди емигранти получиха временни документи, които им позволяват да преминат през Македония и да стигнат до границите на Сърбия и на Европейския съюз. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама