Румяна Бъчварова: Съвсем основателно Узунов не можеше да продължи да изпълнява своите функции

14:12, 21 авг 15 / Любопитно 25 370 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
"Съвсем основателно директорът на Областната дирекция на МВР в Пловдив не можеше да продължи да изпълнява своите функции", каза Румяна Бъчварова, министър на вътрешните работи, предаде Агенция "Фокус" .

"Тъй като проблем на пловдивската дирекция до сега беше овладяването на транспортните произшествия, мисля, че се налагаше смяната на ръководството. Тази тема я бях поставила още преди 2 месеца и бях изискала от г-н Узунов да предприеме мерки. Той ми изпрати един доклад, но резултат от мерките нямаше. Мисля, че съвсем основателно той не можеше да продължи да изпълнява своите функции", обясни Бъчварова.

"Много държа да уточня, че още в понеделник, колегите от отдел "Вътрешна сигурност", положиха усилия да изяснят случая. Въпреки, че бях в отпуск, аз съм в течение за развитието на казуса и всички констатации. За този кратък срок, колегите са успели да разпитат 40 души, които са били свидетели и имат отношение към случая. Мисля, че случаят е достатъчно скандален", коментира вътрешният министър.

На въпрос защо писмото от главния прокурор Сотир Цацаров е било изпратено чрез медиите, тя отговори: "Ние се виждаме, но това е езикът на администрацията. Трябва да има и писмена комуникация."

"Моите колеги и аз лично, сме силно ангажирани със всички мерки и резултатите от проверките по пътищата и веднага реагираме на всеки един такъв казус", коментира още Бъчварова.  

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама