73-годишна русенка хвърли през терасата 4 000 лв. за "лекарство"

14:40, 21 авг 15 25 350 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Във Второ РУ в Русе е подаден поредния сигнал за измама в Русе, информират от Областната дирекция на МВР.

Пострадалата 73-годишна русенка разказала на полицията, че около 14 часа на 20 август на домашния си телефон е получила обаждане от мъж, който се е представил за служител от "Енергото". Той я попитал на чие име е регистриран електромера в жилището й, тя продиктувала трите си имена, а "служителят" я попитал и с кого живее. Жената продиктувала имената на дъщеря си и внучката, с които живела.

После служителят на "Енергото" обяснил, че дъщеря й е била затисната от стълб който паднал от бурята и в момента се намира в болницата в тежко състояние, след което затворил телефона.

След това телефонът отново звъннал, като този път се обадил мъж, който се представил за "д-р Михайлов". Той обяснил, че състоянието на дъщерята рязко се влошило и се налага спешно да се даде скъпо струващо лекарство. Обяснил, че тъй като го няма налично в момента ще трябва да го вземе от друг пациент и ще струва 8 000 лв, които ще бъдат върнати от Здравната каса.

73-годишната казала, че не разполага с такава сума, но ще изтегли сумата от 4 000 лева, с които разполагала в банков влог. Така тя изтеглила парите.

После жената пак според уговорка по телефона с измамниците ги увила в хартия и ги хвърлила през терасата на дома си на мъж на възраст около 25 години, с черна коса и тъмни дрехи.

По-късно, когато дъщеря й се обадила по телефона, тя разбрала за измамата. По случая е започнато досъдебно производство.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама