Сливо поле се включва с проекти в новата програма за трансгранично сътрудничество между България и Румъния

15:05, 21 авг 15 / Политика 25 349 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Вчера в заседателната зала на Община Сливо поле се проведе тържествено заседание на местния Общински съвет по случай празника на града, съобщиха от Областна администрация - Русе.

Преди деловата част на събитието са поднесени венци и цветя в памет на загиналите в Руско-турската война от заместник областният управител на Русе Станимир Станчев, кметът на Сливо поле Георги Големански и Общински съвет Сливо поле.

След одобряване на внесените решения с предложени промени, се е провело заседанието на местния парламент, по време на което основна тема са били проектите за кандидатстване по новата програма за трансгранично сътрудничество между България и Румъния.

Станимир Станчев е подчертал важността за целия програмен период на приетите решения за кандидатстване по Програмата за трансгранично сътрудничество „INTERREG V-A Румъния – България 2014-2020 г." и заявил, че ако се реализират проектите, те биха променили облика на населените места и на общината. Според него при подобни знакови за общината решения, постигането на консенсус сред политическите партии, представени в общинския съвет е показателно за добрата воля и за отговорността на общинските съветници, избрани по волята на населението.

Кметът Големански също е изказал благодарност за проявеното разбиране и навременно приемане на решенията, които се очаква да покажат доброто сътрудничество в трансграничния регион.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама