Златко Димитров осъди Зафиров за „калинка“, депутатът ще се защити публично

15:12, 21 авг 15 / Политика 25 408 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Изпълнителният директор на „Слънчев бряг“ АД Златко Димитров е осъдил на последна инстанция депутата от БСП Атанас Зафиров за клевета. Присъдата е произнесена от Бургаския окръжен съд и е окончателна. Заведеното дело бе вследствие на участие на Зафиров в предаване по бТВ, където той нарича Златко Димитров със станалото нарицателно наименование „калинка”, съобщиха от акционерното дружество. 

„Високата трибуна, която медиите предоставят на говорители, трябва да бъде уважавана. Аудиторията заслужава да чува аргументирани изказвания, подкрепени с доказателства. Правото на свободно изразяване на мнение не може да се използва, за да увреди доброто име на другиго“, коментира Златко Димитров и допълва, че целта му е била да изчисти доброто си име, умишлено накърнено с изказване на депутата.

Изпълнителният директор на „Слънчев бряг“ АД щял да дари присъдените му 500 лева обезщетение на национално известна фондация, която подкрепя развитието на талантливи деца в България.

По делото са представени доказателства, че Златко Димитров е завършил висше образование в Икономически университет Варна, специалност “Счетоводство и контрол”. Представени са данни за професионална му кариера, за неговото израстване по всички нива на йерархията, както и утвърждаването му през годините като ръководител. В Решението на Бургаския окръжен съд се казва, че с употребата на израза “калинка” Атанас Зафиров е накърнил честта и достойнството на Златко Димитров. Думите на народния представител са квалифицирани като противозаконни по смисъла на чл. 45 от ЗЗД.

Потърсен за коментар, Атанас Зафиров заяви пред Topnovini.bg, че в следващите 10 дни ще даде пресконференция, на която ще се защити. Той посочи, че на първа инстанция делото е приключило в негова полза, но после нещата са се обърнали. Тъй като размерът на глобата е малък, то депутатът не може да се защити пред трета съдебна инстанция. Зафиров обаче смята да направи това публично чрез медиите.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама