Столична община ще подменя част от „зелените релси“

15:26, 21 авг 15 25 362 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Много малка част от положените „зелени релси" са компрометирани преди полагането на настилката и тази седмица ще бъдат подменена.

Това съобщи пред журналисти заместник-кметът на Столична община Любомир Христов при проверката на ремонта на бул.“Сливница“ в участъка от бул. „Константин Величков” до бул. „Петър Дертлиев”, предаде репортер на София Topnovini.bg.

По думите на Христов поддръжката на „зелените релси“, които бяха изградени при ремонта на пл. „Руски паметник”, били по-сложни за поддръжка от обикновените. Според него версиите с изтичането на маслото на трамваите върху тях със сигурност били по-скоро опит за внушение, че пътната настилка не може да бъде поддържани в добро състояние.

Проблемът с техническото състояние на превозните средства, включително и на трамваите, бил ангажимент на експлоатационното дружество „Столичен електротранспорт”.

“Tе имат ангажимента да ги поддържат в пълна изправност”, заяви Христов. 

Зам.-кметът припомни, че при тревната настилка поддръжката е свързана с напояване. То от своя страна влияело върху инфраструктурата. Съответно трябвало да бъде дренирано. За тази цел са изградени дренажните системи, които са част от конструкцията на релсовия път.

По думите на Любомир Христов "зелените релси" ще се поддържат по възможно най-добър начин така, както се поддържали всички останали зелени площи.

Относно съмненията на някои шофьори, че ще има слягане между асфалта и паветата, тъй като няма ограничителна линия, която да предпази двете настилки, Христов заяви, че подобен проект е бил изпълнен на бул. „Бъкстон” преди 4 години и до момента няма слягане на връзката между паважа и асфалта.  

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама