Дъждът удави Златни пясъци, торнадо се вихри в Черно море (видео)

18:30, 21 авг 15 25 473 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Асфалтирането на Аспаруховия мост под дъжда далеч не е единственият "феномен", който беляза петъчния ден във Варна. Недотам проливният валеж буквално наводни града, а Златни пясъци стана малката Венеция на Варна, сигнализираха читатели на Topnovini.bg от курортния комплекс. 

В истинска атракция за чуждестранните гости на Златни пясъци са се превърнали дъждоприемните шахти, които по думите на туристите били по-забавни и от новите сухи фонтани във Варна. Защото вместо да поемат калната вода, те бълват такава, досущ като минигейзери, и наводняват обилно комплекса.

Хора и автомобили газят до колене, а гостите на хотел "Адмирал" няма нужда да ходят до морето, защото могат да поплуват спокойно и на алеята отпред, разказват нашите читатели, които ни изпратиха и снимки на редакционната поща. 

Освен наводнените булеварди, улици и подлези, този следобед варненци и гостите на града станаха свидетели на рядко за нашите ширини явление – торнадо (вижте видеоклипчетата). Въздушната фуния се вихри над морската повърхност в продължение на няколко минути. За щастие смерчът не стигна до брега, където би предизвикал материални щети. 

Според прогнозата на синоптиците от идната нощ времето по Черноморието ще започне да се нормализира. Облачността ще се разкъса и временно ще намалее, но на места преди обяд не е изключено да превали. Ще духа умерен североизточен вятър. Максимални температури 24-26°, малко по-ниски от температурата на морската вода. Вълнението на морето ще бъде 3-4 бала. 

Видео: Масис Бояджян

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама