26,8 л/кв.м. дъжд доведе до обичайни проблеми в Русе

18:53, 21 авг 15 25 457 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
26,8 литра на квадратен метър дъжд е паднал в Русе днес за 10 часа – от 8.00 ч. до 18.00 часа, съобщиха за Topnovini.bg от Хидрометеорологичната станция. Това предизвика проблеми на обичайните места в града в края на работния ден, които се наводняват при всеки по-силен дъжд или пък на тях се образуват големи локви.

Такива участъци има по бул. „България“, по бул. „Придунавски“ пък точно между Транспортна болница и сградата на БУЛРИС има малко езеро, и др. По този повод директорът на общинската дирекция „Обществен ред и сигурност“ Спасимир Димитров обясни, че причината за наводнените участъци е прекалено голямото количество вода. По думите му, тя не може да бъде поета наведнъж от канализацията.

В по-голямата част на града обаче положението е нормално, няма и сигнали до Община Русе за наводнени избени помещения, каза още Димитров.

За утре се очаква валежите да продължат, но не с интензивността от днес, като за Русенско се очаква да има временни спирания на дъжда. За областта е даден зелен код. Ще бъде облачно, със слаб северен вятър. Максималната температура ще бъде около 26 градуса, а минималната около 15. За неделя се очаква дъждът окончателно да спре. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама