Ангелкова обещава облекчаване на визовия режим за руснаците

20:45, 21 авг 15 25 377 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Руснаците могат да разчитат на облекчаване на визовия режим от страна на България, казва в интервю за руската агенция ТАСС министърът на туризма Николина Ангелкова. „С Министерството на външните работи заедно ще облекчим визовия режим за туристите от Русия”, обещава тя.

През тази година България ще улесни процедурата за издаване на визи на руснаците, които вече почиват в страната, предава агенцията.

В момента, според Ангелкова, визите за България се издават „ритмично и без закъснения”. Тя съобщава, че е увеличен броят на служителите в консулските служби в Русия, и се работи за увеличаване обхвата на мисиите.  

През тази година 200-хилядната виза беше издадена на 19 август, припомня ТАСС. По данни на Руския съюз на туристическата индустрия това събитие през миналата година се е случило 40 дни по-рано – на 7 юли, а през 2013 200-хилядната виза е била издадена на 26 юни.

Тази тенденция илюстрира ситуацията с намаляването на руския туристически поток към България, коментира агенцията.

Ангелкова се хвали с това, че стойността на услугите в българските курорти е съпоставима с цените в Египет през летния сезон. Тя допълва, че почивката у нас излиза с 15-20 процента по-евтина в сравнение с Гърция, Испания и Италия.

Според статистиката на „Яндекс” за юни България се качва на 7 място сред най-популярните за руснаците направления според броя на запитванията.  Въпреки това, казва Ангелкова, министерството очаква спад от 20 процента на руските туристи, но отбелязва, че тази стойност е доста по-ниска от предварителните прогнози. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама