Плевен се включва от днес в лятната АНТИСПИН кампания

08:26, 22 авг 15 25 315 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Плевен се включва от днес в лятната АНТИСПИН кампания, организирана от Програма „Превенция и контрол на ХИВ/СПИН” към Министерството на здравеопазването.

Днес Кабинетът за анонимно и безплатно консултиране /КАБКИС/ за СПИН към Регионалната здравна инспекция /РЗИ/ в Плевен ще предлага консултиране и изследване за ХИВ. Това ще е възможно при басейна на ул. „Сан Стефано“ /бившия Ядрен завод/ от 10 до 15 часа и на входа на парк „Кайлъка“ от 16 до 20 часа.

Следващата дата за изнесени консултации на КАБКИС е 4 септември. Тогава специалистите ще са на разположение пред Централ Мол в града от 10 до 16 часа.

Националната кампания за безплатно, доброволно и анонимно консултиране и изследване за ХИВ и СПИН се провежда за 12-ти пореден път. Периодът на инициативата в страната е от 3 август до 13 септември.

Над  37 000 души са се изследвали досега в подобни летни кампании, показват данни на Програма „Превенция и контрол на ХИВ/СПИН”. Традиционно целта на лятната АНТИСПИН кампания е да насочи общественото внимание към отговорното сексуално поведение, употребата на презервативи и значимостта на това всеки да узнае навреме своя ХИВ статус като грижа за собственото здраве и това на партньора.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама