Дончев: Редно е имената на бензиностанциите-нарушители да бъдат обявени

10:12, 22 авг 15 25 464 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Редно е имената на бензиностанциите, на които с открити нарушения, да бъдат публично обявени. Така смята вицепремиерът с икономически ресор Томислав Дончев. По думите му, това не нарушава законите, нито правата на фирмите и така потребителите ще са по-добре информирани за това какво гориво зареждат.

Във връзка с проверката на Комисията за защита на конкуренцията, Дончев обясни, че картел се доказва много трудно. И посочи, че на агенцията ще й трябва дълъг период от време, за да приключи със своя доклад.

По думите му, цените на горивата трябва да падат много по-бързо, ако пазарът е конкурентен. "По някаква причина обаче това не се случва", каза той в ефира на "Нова". Дончев заяви още, че малките бензиностанции следват плътно цените на големите вериги, защото така си осигуряват по-добра печалба, отколкото ако намалят цените в опит да се борят за повече клиенти.

"Цената не е единственият проблем при горивата. Когато си платите 10 лв. за гориво, трябва да има гаранции, че в резервоара ви са влезли толкова литра, за колкото сте си платили", заяви още той. Стана ясно, че качеството на бензина и дизела, които се продават у нас, също не е на ниво.

Във връзка с информацията, че ДПС ще подкрепи кандидатът на ГЕРБ за кмет на Нова Загора, Дончев посочи, че "хората не обръщат внимание на далеч по-странни комбинации - например, БСП подкрепя кандидат на Реформаторския блок. А това че някой ни е подкрепил - ние не можем да оттеглим кандидата си заради това", категоричен бе той.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама