Първанов: АБВ влиза в новия сезон с летящ старт

15:58, 22 авг 15 / Политика 25 397 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
АБВ ще се опита да влезе с летящ старт в новия парламентарен сезон, заяви в Бургас лидерът на АБВ Георги Първанов, цитиран от агенция „Фокус”.

Той обясни, че чрез воя представител в правителството Ивайло Калфин ще „възобновят” идеите си за референдума и за социалната политика.

Според предишния президент социалният министър е отличникът на кабинета.  „Мога да кажа, че Ивайло Калфин е отличникът на този кабинет и той оправда нашия замисъл. Имахме много колебания дали да се ангажираме с този кабинет, с това управление. Направихме тази стъпка точно с идеята, че Ивайло Калфин може да покаже как може добре да се управлява, да се правят добре реформи”, аргументира се Първанов.

Увери, че критиките към някои министри от реформаторите не означава, че искат да получат  техните места.

„Няма съмнение, че ако поставим един до друг министър Ненчев и генерал Михо Михов, разликата в класите е огромна, но това не означава, че предлагаме генерала за военен министър”, посочи той.

Първанов припомни, че са искали промени в кабинета още преди месеци. „Не се случиха такива промени. Премиерът решава до кога може да издържи, защото когато дълго време един сектор е слабо ръководен и не стават промени, в един момент това ще започне да се прехвърля върху неговия гръб. Аз го казвам като съвет, а не критика, но премиерът решава и той си носи отговорността”, каза още лидерът на АБВ.

АБВ започва кампания за символите на България, както и ще настоява да има квота за български песни в медиите, съобщи още той.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама